top of page
Amanda Fjordell (10).JPG

Omplacering

Råtthjälpen är en ideell förening utan något djurhem, vi arbetar rikstäckande genom våra jourhem och prioriterar dessa platser till vanvårdsfall eller upphittade djur. För att vi ska kunna fortsätta hjälpa råttor och andra gnagare behöver vi ta betalt av privatpersoner som behöver lämna över djur.

Det kostar 200 kr att lämna in 1-2 råttor. Vill du lämna in fler än två råttor så kontakta oss för att få en prisuppgift. Vill du lämna in andra mindre gnagare än råttor så kontakta oss för att få en prisuppgift.

➔ Efter ditt formulär har kommit in till oss placeras ditt/dina djur i kö och vi kommer kontakta dig så snart vi har ett passande jourhem som kan ta emot djuret/djuren. Hur lång väntetiden blir beror helt på när vi hittar ett passande jourhem.

➔ Det är väldigt fördelaktigt om du kan åka en liten bit för att mötas upp med jourhemmet. Skriv gärna hur långt du kan ta dig i ditt formulär.

➔ När du lämnar in ditt djur hos jourhemmet betalar du inlämningsavgiften till Råtthjälpen.

➔ Vi på Råtthjälpen är enormt måna om våra djur och vi placerar endast ut djur till de hem vi känner är perfekta för de djur som söker. Vi lägger stor vikt vid att matcha rätt djur till rätt hem. 

Annonsering

100 kr / annons
Till Swish: 123 287 30 57

Vi kan hjälpa till med att förmedla en annons på vår sida. Du skriver din annons själv utifrån vår givna mall, tillbehör och prisuppgifter tas via pm/mail enbart. Det är rekommenderat att inga djur ska ges bort gratis med risk att falla i fel händer, men bestäms av säljaren.

 • En till flera foton
  Försök ta ett par bra bilder i dagsljus för att visa råttornas personlighet, annonser utan bra bilder ger sällan bra respons.
   

 • Kön:
   

 • Födelsedatum:
  Vet du inte exakt datum uppskatta månad och år (ex juni 2019)
   

 • Plats:
  Stad och län. Skriv även om du kan tänka dig köra en bit, mötas upp någonstans.
   

 • Om råttorna:
  Beskrivande text. Om temperament och personlighet, hur är råttorna?
   

 • Hälsostatus:
  Är de friska och välmående eller har några problem?
   

 • Kontaktuppgifter:
  Mail, telefonnummer eller länk till facebookprofil.

Ta gärna några fina foton i dagsljus, det går alldeles utmärkt med en mobilkamera om du gör det i rätt ljus. Som att sätta råttan i fönsterbrädan eller gå utomhus om vädret tillåter. Du kan även ställa fram en stol nära ett fönster där det kommer in solljus, hänga ett lakan över och ta flera bilder eller när de sitter i din famn. En fin bild som får fram råttans personlighet ökar chanserna till adoption oerhört.

Skriv till oss på facebook eller via uppgifter nedan.

bottom of page