Mushanar

Stad: Upplands Väsby och Mariefred

Ålder: Födda 2020-12-12, ca. fem månader gamla

Kön: Hanar

Kastrerade: Lilla Gubben är kastrerad. Björne är inte kastrerad.

Bor med: Ingen

Vill flytta med: Vill flytta ensamma, men de kastrerade mössen kan tänka sig sällskap av honmöss: https://www.ratthjalpen.com/post/mushonor


Vi blev kontaktade av en familj där det hade spårat ut med antalet möss de hade. Familjen hade 2 möss från början som blev felaktigt könade och därefter så skenade antalen möss iväg. En av kullarna har flyttat till nya jourhem i och runt Stockholm och är nu redo för adoption!


Viktigt: Dessa möss kan ha extra känsliga luftvägar, det kan ställa lite extra krav på mössens levnadsmiljö. Några av deras släktingar har haft problem med lungorna, för mer information, se https://www.ratthjalpen.com/post/mushonor

Muspojkarna har fått namn från svenska barnprogram och sagor. Här nedan berättar jourhemmen om mössen: Lilla Gubben (Upplands Väsby)

Lilla Gubben är ett litet matvrak. Han älskar mat och godsaker. Han är lite mer tillbakadragen men han är inte direkt superrädd så länge det inte kommer ett plötsligt högt ljud. Han är redan lite knubbig så viktigt att se efter hans matintag.


Björne (Mariefred)

Björne är nyfiken, kontaktsökande och väldigt lekfull. Han kommer alltid fram när man lockar. Han kan tycka att det är lite jobbigt att bli lyft (spretar emot lite) men är inte rädd för händer alls utan hoppar utan problem upp i handen när han får chansen. Han uppskattar att få klättra runt på oss, sitta i luvan, trassla in sig i håret, busa innanför tröjan osv.


Priset för att adoptera en mus är 150 kr.