Tammöss (hanar)

Stad: Stockholm-Bandhagen, Upplands Väsby och Mariefred

Ålder: Födda 2020-12-12, ca. två månader gamla

Kön: Hanar

Kastrerad: Nej

Bor med: Ingen

Vill flytta med: Vill flytta ensamma


Vi blev kontaktade av en familj där det hade spårat ut med antalet möss de hade. Familjen hade 2 möss från början som blev felaktigt könade och därefter så skenade antalen möss iväg. En av kullarna har flyttat till nya jourhem i och runt Stockholm och är nu redo för adoption!

Muspojkarna har fått namn från svenska barnprogram och sagor. Här nedan berättar jourhemmen om mössen: Lilla Gubben (Upplands Väsby)

Lilla Gubben är ett litet matvrak. Han älskar mat och godsaker. Han är lite mer tillbakadragen än Lukas-Harry men han är inte direkt superrädd sålänge det inte kommer ett plötsligt högt ljud. Han är redan lite knubbig så viktigt att se efter hans matintag.


Rummel (Bandhagen) Rummel är en nyfiken, social och smart liten kille som alltid letar utvägar, han vill upptäcka världen. Han tycker om att klättra, skutta omkring och klättrar gärna omkring på oss människor. Han bor med barn och är van vid ljud och rörelse.


[Tingad] Rabalder (Bandhagen)

Rabalder är som den lite tuffare storebrorsan, som vågar lite mer, och även bestämmer mer. Han är social och nyfiken.


Bamse, Björne och Brum (Mariefred)

De är nyfikna, kontaktsökande och väldigt lekfulla. De kommer alltid fram när man lockar på dem och två utav dem klättrar direkt upp för armen. De kan tycka att det är lite jobbigt att bli lyfta (spretar emot lite) men de är inte rädda för händer alls utan hoppar utan problem upp i handen när de får chansen. De uppskattar att få klättra runt på oss, sitta i luvan, trassla in sig i håret, busa innanför tröjan osv.

Priset för att adoptera en mus är 150 kr.

Kontakta oss

  • Facebook

© 2020 Råtthjälpen 
︱Org.nr: 802435-0038

  • Instagram

Vid extremt akuta situationer kan vi nås på akutnummer: 073 610 00 34