Afrikanska PygmémössStad: Sjöbo

Ålder: 2-12 månader.

Kön: Hanar

Kastrerad: Nej

Vill flytta med: Alla 5 hanar.

Antal: 5 hanar


Dessa fina afrikanska pygmémöss kom in till oss från ett vanvårds fall, samma ställe där vi fick in alla våra råttungar. Alla 7 hanar bor ihop nu och de har enormt starka band till varandra. Vi vill absolut helst att alla hanarna flyttar ihop då de mår så bra ihop och med så många flockmedlemmar. De har redan behövt skiljas från deras 25 honor så flocken är betydligt mindre nu för dom och vi vill helst slippa dela på dom igen.


Rekommendationer och information: - Inte fler än 5 pygmémöss per 40-75L terrarium. Jourhemmet har denna buren. - Behöver många gömställen, helst ett per pygmémus.

- Fodret från Everkin är det som bör ges, det är ett foder som skapades just för våra pygméer. Fodret heter Micro Munch Mix.

- De ska ha färskmat ofta och extra animaliskt protein.

- Pygmémöss är se-men-inte-röra husdjur pga risken är för stor att djuren får krosskador samt inreblödningar av att man håller fast dom. Ska de undersökas så skopa upp dom i en burk och kolla på dom underifrån.

- Dom är ca 2-8cm långa i kroppen och väger mellan 2-12g. Storleken av en 2 veckors musunge. De lever i ca 2-3 år.

- Då de älskar att gräva så bör de ha minst 7-10cm med strö i buren samt möjlighet till sand.

- Temperaturen får inte understiga 15 grader, helst 25-30 grader.

- De ska ha tillgång till foder och vatten dygnet runt. Då de är så små behöver de mat ofta och mycket för att orka hålla igång. Då de äter så pass ofta så dricker de mer än vanligt med.

- Tips: Skaffa hem små stenar/grus då pygmémössen bär dessa till entrén av deras bon för att samla på sig dagg. Du kan spreja stenarna med lite vatten för att ge dom "dagg".

- Obs! Har du en vattenskål behöver du lägga i små stenar så att om de trillar i kommer de upp igen.


Då dessa pygmémössen är inga djur man kan bära runt på eller släppa ut behöver de en varierande miljö där ägaren tycker det är kul med inredning. De kan ha allt möjligt i buren som t ex rep, grenar, hus, hängmattor underjordiska gångar, stenar, små stenar. Det är bara fantasin som sätter stopp! Har ni frågor eller liknande så hör gärna av er till oss så hjälper vi er.


Priset för att adoptera 5st är 400kr


Kontakta oss

  • Facebook

© 2020 Råtthjälpen 
︱Org.nr: 802435-0038

  • Instagram

Vid extremt akuta situationer kan vi nås på akutnummer: 073 610 00 34