Colette och Lucie
Stad: Iggesund, Gävleborg

Ålder: Omkring 6 - 9 månader

Kön: Honor

Kastrerad: Nej

Bor med: Flora

Vill flytta med: Varandra


Dessa två små tjejer kommer från djurbutik och omplacerades till hos långt upp i norra Sverige, de fick komma in i ett av våra fina jourhem en bit nedåt landet och transport runt om i Sverige bör kunna hittas lätt! De bor med en tredje råtta som ska flytta till ett erfaret hem och ny flock så dessa flickor kan inte flytta innan denna råtta fått komma till sin nya hem.


Flickorna har inte blivit hanterade mycket alls av före detta hem vilket märktes när de kom in i jour då de var ytterst skeptiska till mänsklig kontakt och hantering. Tjejerna har gjort stora framsteg men kommer behöva ett tryggt hem som fortsätter jobba på tilliten med människor.


Dessa råttor hade gärna kommit in i en trygg och stabil flock där andra råttor kan vara stilförebilder. De här är inga nybörjarråttor för förstagångsägare.


Jourhemmet berättar:


Lucie (agouti) - Lucie är en liten tjej som behöver tid, tid för att vinna ditt förtroende och för att våga sig fram! Hon är väldigt mysig men försiktigt med vad hon gör och vem hon ska lita på! Är man för snabb med att närma sig fryser hon till is.. Är man istället lugn med att öppna burdörren och när man närmar sig henne så kommer hon gärna fram och myser ligger gärna i luvan eller i armarna! Hon tycker inte om när man tar henne rakt över ryggen även då fryser hon till is, utan ta lugnt under magen så funkar det super bra för henne! Väldigt försiktig av sig när hon får vara utanför buren, hon letar sig gärna en lugn och trygg plats där hon kan ligga resten av tiden! Lucie bryr sig inte mycket om mat utan äter de som serveras, hon kan vara lite avvaktande och nervös med att ta mat ifrån handen! Favoriten i buren är hängmattan sydd som en kub vilket jag tror för henne känns som en trygghet, utan den sover hon i hörnen på buren närmast väggen eller i hängmattan som är placerad högst upp!


Cloette (blue) - Cloette är en tjej med mycket energi, springer gärna runt utanför buren! Efter en rejäl upptäcktsfärd utanför buren kan man även med henne få riktigt mysiga stunder! Colette är lite glupsk och kan ibland ta fel på mat och finger när man handmatar henne, inget som riktigt gör ont. En utav Cloettes absoluta favoritsaker är att söka i en aktiverings matta där man lägger i mat eller godis! Ett tips här är att strö ut maten för att hålla henne lite extra sysselsatt i buren! Favorit färskfodret är spaghetti och köttfärssås, med måtta!


Priset för att adoptera flickorna är 600 kr.


Knapp för intresseanmälan hittar du längst upp på sidan!