Degubebisar söker sina föralltidhemStad: Umeå, Uppsala, Mariefred och Halmstad

Ålder: 2020-06-04, ca 2 månader gamla

Kön: 6 honor och 2 hanar


Dessa söta små bebisar inkom i jour som 6 veckor gamla, avlivningshotade för att bli ormmat då kullen inte var planerad. De är fulla av liv, spring i benen och redo att flytta till sina alldeles egna föralltidhem! De har inte blivit så socialiserade och kan vara väldigt skvätträdda till en början, jourhemmet jobbar med dem varje dag och de är så himla snälla och rara. Så fort de kommer utanför buren och får springa omkring en stund, på en säker plats som ett köksbord eller dylikt, klättrar de glatt upp på en och börjar ta för sig allt mer. Så fort de får flytta ifrån sin stora familjeflock och komma till sina nya hem för att kunna stå i centrum kommer de blomstra ut och bli riktiga charmtroll!


Det är 6 honor och 2 hanar som söker hem. Då de är flockdjur flyttar de endast om du redan har degusällskap hemma, annars minst två och två.


2 Honor finns i Umeå

2 Honor finns i Uppsala

2 Honor finns i Mariefred

2 Hanar finns i Halmstad/Oskarström


Lite mer om degus Dessa charmiga små varelser är inte ett allt för vanligt husdjur. De blir dock allt mer populära då de är otroligt charmiga och lätthanterliga, samt att de lever så länge! De kan nämligen bli omkring 6-8 år. Degus är närmast besläktade med chinchillor och kommer ursprungligen från chile. De kräver stort utrymme med både bra med bottenyta och klättermöjligheter (gärna en Savic Royal Suite 95 eller liknande voljär) med bra grävmöjligheter samt sandbad. De är herbivorer som kaniner och marsvin och äter därför enbart en växtbaserad kost på hö och tillskottsfoder såsom pellets på sidan av. Det är viktigt att de får en strikt kost då de väldigt lätt får diabetes. Är du nyfiken på om degus kan passa dig rekommenderar vi varmt att läsa mer på http://www.svenskadeguforeningen.se/ som har mycket bra texter och information om allt från A till Ö.


Priset för att adoptera en degu är 300 kr. Lämna din intresseanmälan längst upp på sidan om du är intresserad av att adoptera.

Kontakta oss

  • Facebook

© 2020 Råtthjälpen 
︱Org.nr: 802435-0038

  • Instagram

Vid extremt akuta situationer kan vi nås på akutnummer: 073 610 00 34