Dutte och Dink


Stad: Skåne, Limhamn


Ålder: 2021-05-01


Kön: Hanar


Kastrerad: Ja, kirurgiskt


Vill flytta med: Tillsammans


Jourhemmet berättar:

När Dink och Dutte kom till oss var de två rädda råttor som tyckte det var obehagligt att bli hanterade. Men med tiden har de blivit två väldigt trevliga råttor som älskar att vara med människor.


Dink (vit) är mest fram av de båda killarna. Han har bitit oss en hel del i början. Hav visar dock tydligt att han inte vill innan han biter, genom att burra upp pälsen och fnysa. Det är framför allt vid hantering som detta uppstod. Efter kastrering har han blivit mycket tryggare och har nu unga större problem med att bli lyft. Han älskar människor och är alltid först fram och ska hälsa när man kommer nära buren. Dink tycker om att mysa i famnen och bli klappad, men även att få utforska vad som finns utanför buren.


Dutte (svartvit) är den som är lite mer försiktig av de två och låter alltid Dink gå fram först. Men så fort han ser att allt är lugnt är han snabb med att komma fram. När man lyfter Dutte måste man vara ganska säker med att det är lyfta man vill, för annars blir Dutte osäker och backar undan. När han väl blivit osäker är det svårt att lyfta honom. Även Dutte har blivit mer självsäker efter kastreringen och tolererar att bli klappad i famnen. Men om han får välja vill han hellre busa och utforska.


Båda killarna har skadade svansar sedan de var små. Båda saknar spetsen och Dutte har även lite bucklor och knutor på svansen. Det är inget som påverkar dom. Dink har även en missformad nos, där den ena näsborren är större än den andra. Det påverkar inte honom negativt, men det är väldigt mysigt när han luktar på en.


Dessa killar har utvecklats väldigt snabbt och mycket den senaste tiden. Trots det kräver de en ägare med lite erfarenhet av råttor, med tanke på deras historik. Med lite tid och kärlek så kommer dessa två bli fantastiska killar.