Juli & Juni


Stad: Göteborg

Ålder: 2020-04-01, 4 månader gamla

Kön: Honor

Vill flytta med: Flyttar enbart tillsammans.


Jourhemmet berättar om flickorna: Juni är kontaktsökande och orädd, klättrar gärna upp i handen och lätt att hantera. Typiskt för hennes ålder är hon aktiv och full av energi. Juli är inte lika framåt som Juni, hon söker kontakt men är inte bekväm med hantering, något som blir bättre och bättre för varje dag. Hon är lite hårdhänt när hon utforskar och kan nypa i fingrar men inte hårt. Ett beteende som också börjat vänjas bort.


Hon är lekfull och vill utforska sin omgivning. En äventyrlig liten tös med massor av spring i benen. Juli är lite nervös och försiktig men för den sakens skull inte en skygg råtta. Hon är gärna med och ser vad som händer och visar mer och mer tillgivenhet ju mer man lär känna henne.


Juni bor idag tillsammans med Juli i en flock vuxna honor och en kastrerad hane. Intro med den befintliga flocken gick super smidigt och Juni kommer bra överens med alla. Juli är lite pipig av sig men gynnas av att bo med andra råttor eftersom det verkar göra henne tryggare.

Juni skulle må bra av mycket aktivering och möjlighet till stimulerande utevistelse och lek med andra råttor som är lika lekfulla och aktiva som hon. Juli behöver fortsatt träning med hantering, typ isamurats confidence method.


Adoptivhemmet bör ha kunskap i att bygga upp förtroende hos råttor eftersom Juli behöver lite mer träning i det. Priset för att adoptera Juli & Juni är 600 kr.Kontakta oss

  • Facebook

© 2020 Råtthjälpen 
︱Org.nr: 802435-0038

  • Instagram

Vid extremt akuta situationer kan vi nås på akutnummer: 073 610 00 34