Junkie och HoggieStad: Borlänge

Ålder: 20/11/2020

Kön: Hanar

Kastrerad: Nej

Bor med: 5 råttor

Vill flytta med: Varandra


Jourhemmet berättar:

Junkie och Hoggie omhändertogs från ett vanvårdsfall och var när de kom till oss kraftigt överviktiga och uppvisade tecken på näringsbrist (tufsig päls och vita tänder). När de först kom till jourhemmet var de ovana vid hantering, men har sedan dess gjort stora framsteg.


Båda killarna behöver en råttvan ägare som kan fortsätta hanteringsträna dem samt stärka deras självförtroende och trygghet. De är nyfikna och kontaktsökande, men fortfarande skygga. De skulle må gott av att få komma till ett hem som erbjuder mycket aktivitet.


Nedan följer en beskrivning av Junkie och Hoggie.


Junkie

Junkie har hela tiden sedan han kom till jourhemmet varit en nyfiken och kontaktsökande kille som alltid kommer fram när burdörren öppnas och älskar att klättra på jourmatte.


Han har utvecklats mycket under tiden i jourhemmet, även om han fortfarande tycker att det är läskigt att bli lyft (men att "skopas upp" går bra). Väl i famnen är det inga som helst problem. Älskar att bli kliad i nacken och att utforska sin omgivning från en trygg famn. Med lite mer träning och tålamod har han goda förutsättningar att bli en riktig mysråtta.


Hoggie Hoggie är en försiktig men nyfiken kille. Han tar alltid rygg på brorsan Junkie och vill vara där det händer. Han tolererar att bli buren men inte att bli lyft, men med tid och träning så har han goda förutsättningar att klara det galant. I nuläget föredrar han att "åka korg" eller klättra ut ur buren på egen hand.


Ingen av killarna har uppvisat någon form av aggression. De kan däremot fortfarande vara oförsiktiga med tänderna vid hantering.


Priset för att adoptera Junkie och Hoggie är 600 kr.


Knapp för intresseanmälan finns automatiskt med i början!