Bröderna Sture, Lucifer och HenkeStad: Uppsala

Födda: 2020-08-24, 7 månader gamla

Kön: Hanar

Kastrerad: Ja, alla är kastrerade

Bor med: Varandra

Vill flytta med: Varandra

Dessa pojkar kom till oss från en person som blivit väldigt allergisk efter de tog emot pojkarna som omplaceringar. Efter många annonser utan napp tog vi in dem. Det visade sig att de var väldigt hormonella och har nu kastrerats. Jourhemmet berättar: Tre tillgivna och lekfulla bröder!


Sture (Bild1-3)- liten till växten och har krokig svans, som enligt uppgift ska vara medfött. Han har den gulligaste teckningen med en snett vit haka (som får honom att se ut som en tygfigur) och ett litet svart hjärta på ryggen. Han blev successivt mer aggressiv för varje dag som gick innan kastreringen och bet jourmatte blodig åtskilliga gånger. Han var inte riktigt bekväm med att bli rörd och gick runt uppburrad som en igelkott och startade hemska bråk med sina bröder. Men en vecka efter kastreringen blev han som en helt ny råtta! Han blev lugn och snäll mot sina bröder. Han skuttar, pussas och leker, och är hur glad som helst när han får komma ut och springa fritt. Och som grädde på moset så blir han en riktig liten kelgris om han får springa av sig. Han har legat stilla i jourmattes knä flera gånger och myst av att bli klappad och kliad i upp till 5 minuter. (För en råtta i hans ringa ålder vågar jag påstå att 5 minuter är lång tid att ligga stilla). Han är dock fortfarande lite nafsig, och nafsas oftast för att få igång en jakt eller lek. Så han behöver människor som förstår skillnaden mellan bitande och nafsande, som inte blir rädda och rycker undan handen, utan låter honom känna på ens hand med sina tänder. Lucifer (Bild 4-6)- är framåt och frimodig. Också han rätt pussglad. Väldigt snäll mot människor. Men han backar inte i ett bråk med en råtta, vilket resulterade i väldigt långa och aggressiva bråk med hans bror Sture, innan kastreringen. I övrigt är han snäll mot råttor, vad jag har sett, han kommer jättebra överens med Henke både innan och efter kastreringen. Lucifer är den där personligheten som tycker att det är en självklarhet att just hans morrhår ska vara i händelsernas centrum. Han är den där ettriga lilla nosen som nyfiket förföljer ens händer när något ska fixas i buren. Han är glad och full av spring i benen, och han är extremt duktig på att hoppa!

Henke (Bild 7-9)- en lite osäker och lättskrämd kille, utan att vara skygg. Han blir dock mycket mer modig och trygg bara någon av hans bröder är i närheten. Han är snäll mot precis alla, råttor som människor. Och han är inte snål med pussar, "hellre fem pussar för mycket än en puss för lite" är nog hans måtto. Bröderna kan med fördel bo bara de tre, men kan introduceras till en flock honor om erfarenhet av introduktioner finns.


Priset för att adoptera dessa fina bröder är 750 SEK. Lämna intresse via länken på toppen av sidan!

Kontakta oss

  • Facebook

© 2020 Råtthjälpen 
︱Org.nr: 802435-0038

  • Instagram

Vid extremt akuta situationer kan vi nås på akutnummer: 073 610 00 34