Märta och Tintin

Uppdaterat: 25 okt.

Stad: Upplands Väsby

Ålder: Juni och Mars 2018

Kön: Honor

Vill flytta med: Varandra.


Tjejerna kom in till Råtthjälpen för inte så himla länge sedan, i deras förra hem så fick dom inte jätte mycket uppmärksamhet mot slutet och har även förlorat 2st flockmedlemmar. Därför letar dessa tjejer ett nytt hem, helst med flera degusar sedan tidigare.


Jourhemmet berättar:

Tintin är en nyfiken liten tjej som älskar att få uppmärksamhet. Hon kommer fram så fort man kommer till buren och utforskar om man har något i handen. Hon tycker att det är lite obehagligt att bli upplockad men om man sträcker fram armen till henne så kommer hon att klättra på om man har lite tålamod. En liten bit av hennes svans har gått av men det är inget som hon besväras av. Hon är en väldigt mysig tjej som uppskattar att spendera tid med en, det är svårt att gå ifrån buren när hon är där.


Märta har haft det lite tufft i sitt liv då hon var hackkyckling i sin förra grupp och på grund av det så är hon lite rädd av sig. Jag ser dock så himla mycket potential i henne. Man märker verkligen att hon vill mer än vad hon vågar. När hon kom till mig så vågade hon knappt komma fram när jag var runt buren men efter bara en vecka av lite träning så vågar hon nu klättra på min arm och kommer fram varje gång som jag öppnar buren. Eftersom att hon varit hackkyckling så saknar hon några tår och har även ett hängande öra. Hon har blivit kollad hos veterinären och de kom fram till att det inte är något som besvärar henne då skadorna är gamla och har läkt bra. Hon har dock en tand som är liiite längre än vad den borde så det hade varit bra om man väger henne kontinuerligt så att man ser om hon börjar gå ner i vikt. Gör hon det kan det nämligen betyda att hon börjar få ont av tanden och då äter dåligt. Då kan tanden behöva slipas. Det här är dock inget som man behöver göra något åt nu och förhoppningsvis så kommer hon att lyckas slipa tanden själv.


Båda tjejerna är väldigt nyfikna och om man uppmuntrar det med träning, tålamod och mycket kärlek så tror jag att deras personligheter kommer att blomma ut ännu mer. Jag tror även att de hade mått bra av en stor bur med mycket pinnar och ett hjul i + mycket tid utanför buren. Deras favoritgodis är havregryn så med lite havregryn i handen kommer man väldigt långt med hanteringsträningen.Priset för att adoptera båda degusarna är 800kr.


Knapp för intresseanmälan hittar du längst upp på sidan!