Mushonor
Stad: Göteborg

Ålder: Mellan Juli 2020 till Sista december 2020

Kön: Honor

Flytta med: Varandra, minst i par.


Dessa mössen kom in till oss på Råtthjälpen där det hade skett multipla tjuvparningar efter felköning av musungarna. Mössen har tyvärr inte de bästa generna pga de är inavlade i flera led samt har fått problem med inflammation av lungorna. De är otroligt fina möss och vi hoppas de hittar ett hem som vill ta emot dom trots sina besvär.


Vi har obducerat en av våra sjukaste möss där det visade sig att mössen har en kronisk inflammation av lungorna. Inflammationen beror inte på något vanlig virus eller bakterie som möss kan drabbas av utan patologerna tror att mössen har blivit utsatta för något giftigt under början av deras liv. Detta innebär att antibiotika inte kan ta bort besvären som mössen har och man behöver se till så dom har så dammfritt som möjligt i buren. Därför rekommenderar vi att man har millamore supersoft, ser till att skölja eventuell sand så mycket som möjligt så dammet försvinner, inte har något i buren som kan påverka luftvägarna för mycket samt försöka hålla stressen nere.


Ifall mössen blir så pass dåliga att det påverkas deras livskvalitet så kommer man behöva avliva dom istället för att behandla det då behandling inte tar. Vi önskar verkligen att det fanns något att göra men efter många olika behandlingar så har ingenting tagit på våra honor. Mössen blev dock bättre av sig själva flera veckor efter avslutad behandling.


Jourhemmet berättar:

De funkar bra i en flock om 5, buren kan medfölja för en extra kostnad. Det är en marrakesch som de bor i just nu som är L 96 x B 47 x H 38 cm. Underbara möss där det är 3 systrar och 2 halvsyskon. Ingen bits och alla är glada och kommer gärna fram och undersöker handen i buren.


Ursa (28/12/20) - Dark brown. Nyser ibland men det påverkar inte henne alls. Hon är en livlig liten mus och hennes favorit sysselsättning är att fylla matskålen med strö. Hon är helt okej med att bli lyft och gillar att bli hanterad.


Vela (28/12/20) - Black tan. Kan vara svår att urskilja sig från Hydra men hon har lite mindre spretig päls. Bara haft mindre symptom förut och hon är väldigt snabb och aktiv. Inte speciellt glad över att bli lyft men är helt okej efter man hanterat henne ett tag.


Hydra (12/12/20) - Black tan. Mindre symptom men enbart förr, hon älskar att klättra och är väldigt livlig. Inte jätte glad över att bli lyft men när hon är fångad så slappnar hon av rätt mycket.

Rhea (01/07/20): Brun fox (ljusgrå mage) och randig svans. Rhea är en äventyrlig tjej som älskar att utforska. Hon älskar att springa runt uppe på köksbordet och springer gärna självmant upp i handen och klättrar runt på en. Hon är inte mycket för att gosa eftersom hon inte gillar att sitta stilla, utan går hellre på upptäcktsfärd. I buren gillar hon gnagleksaker, gräva tunnlar, springa i hjulet, äta god mat och boa i husen. Bra att veta om Rhea: Rhea var i början en väldigt rädd tjej. Det är hon inte längre! Men hon kan fortfarande tycka att det är lite läskigt att bli lyft. När Rhea går utanför buren och utforskar kan hon klättra väldigt oförsiktigt. Håll koll på henne så att hon inte ramlar! Rhea är lätt överviktig och har milda förkylningssymptom. Hon nyser ibland och ibland kan man höra lite rossel i hennes andning, men hon är fortfarande aktiv, pigg och glad.

Umbriel (01/09/20): Svart tan (beige-orange mage) och svart svans. Umbriel är en snäll och gosig tjej som älskar att kela! Hon knastrar när man klappar henne på huvudet och hon kan gärna lägga sig tillrätta i handen och bli klappad i över 15 minuter. Hon är också mycket matglad och är alltid först till matskålen när man ställer in färskmat i buren. I buren så gillar hon att äta god mat, gnaga ner saker som är upphängda i taket, springa i hjulet, gräva och boa. Bra att veta om Umbriel: Även fast Umbriel är snäll och gosig kan hon bitas i buren. Hon har aldrig bitits utanför buren, utan bara i själva buren. Tar man upp henne kommer hon inte längre bita. Detta går att träna bort, men hon faller lätt tillbaka in i beteendet. Umbriel har milda förkylningssymptom. Hon nyser ibland och ibland kan man höra lite rossel i hennes andning, men hon är fortfarande aktiv, pigg och glad.

Miranda (01/09/20): Brun fox (ljusgrå mage) och 3 cm ljus tipp på svansen. Miranda är en glad och aktiv tjej som älskar att springa i hjulet. Hon gillar både att gå på upptäcktsfärd och går gärna upp i handen och gosar. Hon är för rastlös för att sitta länge och gosa, men hon sitter gärna ett par minuter och blir klappad och knastrar nöjt. I buren är Miranda den som springer mest i hjulet och har minst intresse av mat, men hon är inte underviktig! Hon gillar också att gräva, boa och gnaga. Bra att veta om Miranda: Miranda har måttliga förkylningssymptom. Hon nyser rätt ofta och man kan höra att hon har snor i näsan och lite rossel i hennes andning, men hon är fortfarande aktiv, pigg och glad.


Pris för att adoptera är 150kr/st, rabatterat pris om man adopterar fler än 2.