Pumpkin och Chia
Chia på bilden högt upp.

Pumpkin längst ner.Stad: Göteborg, Västra Götaland

Ålder: April 2021

Kön: Honor

Kastrerad: Nej

Vill flytta med: Tillsammans

Status: Flyttklara


Pumpkin och Chia kom till Råtthjälpen i ett gäng på sammanlagt 21 råttor, där alla är väldigt nervösa, osäkra och ovana med hantering. Merparten med ohyra och en del med andra problem så som torra ögon, tumörer och bakbensförlamning. Vi vet dessvärre ingenting om råttornas bakgrund och de är väldigt skygga och rädda.


Adopteras med fördel gärna ut till en stabil och trygg flock i hopp om att ta efter ett stabilt beteende. Men oavsett kommer det krävas mycket tid och förståelse för dessa tjejer som är väldigt osäkra av sig och har bitits i buren. Vi behöver just din och dina kära råttors hjälp till att ge dessa råttor en värdig andra chans till ett underbart liv!

Chia är en nyfiken och busig råtta som börjar bli rätt bekväm vid hantering. Hon är inte helt bekväm med att bli upplockad och utlyft ur buren, men man kan lyfta henne vid behov, klappa henne, hålla henne och hon tycker om att sitta i famnen och gosa. Hon är social och nyfiken och springer fram till en när man öppnar buren. Hon är pigg och glad och hon älskar god mat och att leka och busa med sina vänner. För 2-3 månader sedan bet Chia handen när man satte in den i buren några gånger, men hon har nu inte bitit alls på minst 2 månader och hon har blivit mer bekväm med att se en sätta in handen i buren.

Pumpkin är en blyg liten tjej som behöver en hel del tid och kärlek innan hon värmer upp för en ny person. Hon gillar att bli handmatad med baby mat på tub, men vill inte riktigt bli lyft och hanterad. Ibland klättrar hon upp i famnen och låter en klappa henne, men det är på hennes villkor och alla dagar vill hon inte. Hon kan motiveras att bli social med god mat, men främst med att gå ut ur buren på äventyr vilket hon absolut älskar! Även fast Pumpkin är blyg och skygg är hon modigare med att gå ut på äventyr än sina syskon. När hon är ute ur buren passar det bra att sträcka fram handen och försiktigt hälsa och bjuda på en matbit för att vinna hennes förtroende. Pumpkin känner sig tyvärr otrygg med att man sätter in handen i buren.

Vill flytta till ett hem med erfarenhet.


Priset för att adoptera tjejernna är 600kr.Knapp för intresseanmälan finns längst upp på sidan!